(bild ur dagens metro, tis 27 jan -15) 
 
Det finns så många fel med den här artikeln och hela skolarbetet som artikeln syftar på. 
 
 - Minns ni han som lajvade kvinna en månad, dvs la undan löneskillnaden för att sen kunna använda pengarna månanden efter. Har ni hört om dom som tar på sig slöja för att "veta hur det känns"? Minns ni medelklasskidsen som tiggde pengar åt tiggare? Det är samma problematik. När Erik sätter på sig sina vanliga kläder igen har han sina privilegier. Jag kan inte bara ta av min könsidentitet som queer, hur mycket jag än skulle önska ibland. 
 
- Könsidentitet och kläder hör inte nödvändigtvis ihop. Jag klär mig inte som jag gör för att jag har en viss könsidentitet. Sen handlar det naturligtvis om normer och förväntningar. Genom utseende kan vi sätta människor i fack och plats i hierarkin, men det är alltid personen själv som har rätt att definiera sitt kön. 
 
- Ni ser hur han ser ut när han klätt ut sig till transkvinna. Skulle han klä sig likadant om han lajvade ciskvinna? Transkvinnor portträtteras nästan alltid som män i klänning och fula. Som att dom inte är kvinnor på riktigt. Fattar ni ens hur sjukt det är?
 
Tills sist (detta kräver caps):
- ANVÄND INTE T-ORDET!!!! Det är transfobt på samma vis som att n-ordet är rasistiskt. 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej