Nu när ångesten slagit till så är det väl tid att blogga igen. Imorgon drar jag och min mor till Göteborg. Ska bli skönt att koppla av lite efter några minst sagt stressiga dagar. Börjar få tillbaka fötterna på jorden igen, tror jag. Vaknat lite, fast besluten om att ta tag i mig själv. Målar mycket, det är skönt. Har även blivit en del sommarprat.
 
Topp tre den här sommaren är utan tvekan Baker Karim, Athena Farrokzhad och Christian Falk. Alla är röda vardagsberättelser om ett Sverige i förfall. De två första pratar också om rasism, de problematiserar vithetsnormen och krossar myten om att Sverige inte skulle vara rasistiskt. Den sista pratar om ett socialt skyddsnät som inte finns, men också om självmord. 
 
Vill du hellre höra ett mer långmält och inte lika radikalt program så rekomenderar jag Kjell Westö. En finsk författare som berättar om barndomen, solidaritet, musik och det här med att vara människa. Låter klyschigt (och det var det också) men det är ändå ett väldigt fint sommarprat som det är lätt att känna igen sig i. 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej