Jag har tänkt på det här med att komma ut, nog för att jag bara är bi (egentligen pan men säger jag det så måste jag förklara mig) men ändå. Träffade en annan bisexuell som tyckte att en knappt kunde komma ut som bi, inte så mycket att komma ut med. Nä kanske inte, men på samma sätt som jag får ta del av den hetrosexuella tryggheten så får jag känna den lesbiska skammen. Det kanske inte är så mycket att komma ut med men det har ändå varit ett mellanstadie av förvirring och ett högstadie av skam. Jag har hållit en snubbe i handen utan att någon lyft ett ögonbryn, jag har hållit en brud i handen och fått höra att jag är "jävla lesbisk". Jag har haft perider då jag inbillat mig att jag var hetro, jag har haft perioder då jag inbillat mig att jag var flata. Bi har funkat som etikett, men pansexuell passar mig mycket bättre.
 
Jag har som sagt tänkt på det här med att komma ut. För mig var den biten ganska enkel, har en fantastisk familj på det viset. Men det betyder ju inte att vägen dit var lätt. Jag har ett behov av förebilder som inte är hetro, speciellt vuxna. Vi har en äldre släkting som är man och lever med en annan man, skulle vilja snacka med honom om hur det var att växa upp i min släkt, hur de reagerade när han träffade sina partners. Mamma har en nyfunnen vän som kom ut för sig själv och sin familj som bi för bara några år sedan, hen är i 50års åldern. Jag har redan föreslagit att vi ska bjuda hen på middag, måste få snacka om det här. Dels är jag väldigt nyfiken, dessa människor är som jag, fast det har levt ett helt annat liv. Hetro och cis-normen råder och jag känner ett behov av att snacka med människor jag kan relatera till. 
 
Men jag är nyfiken på folk generellt, folk jag gick i grundskolan med, gamla lärare. Vilka är inte hetro, vilka är inte cis? Vilka misstänkte att jag varken är hetro eller cis, vilka hade ingen aning? För jag kan verkligen relatera till Sara Lövestams krönika när läraren berättade att det i snitt är två personer i varje klass som inte är hetro (vem är den andra?).
 
Pan-flaggan.
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej