Juste jag och mor ska åka till Norrköping imorn. Tåget går från centralen runt elva. Jag har inte ens packat. Vilket ioförsig är logiskt eftersom det har varit så mycket med huset. Men vi ska iallafall se Laleh. Det ska bli väldigt trevligt. Sen ska vi sova över en natt på något vandrarhem. För att sedan ta tåget hem igen. Tidigt blir det. Vi är tillbaka 08:35. Ska nämligen vara på tekniska 08:50. Nej det kommer jag inte att hinna med det får lösa sig. Så nu vet du de.
Parker Lewis Lp 'Pengar och Leenden' går på repeat nu. Det är så fantastiskt bra. Känns så skönt med lite ny och fräsch vänsterpop (eller ja ny och ny men). Love Antell har varit det enda vettiga alternativet. Men det känns som trotts nya skivan som om han börjar bli lite trött. Han börjar sattsa på mer poetiska texter nu. Det kan väl vara lätt att förstå men det finns ändå ett behov av bra vänsterpop. (Nej kreti och pleti är inte bra, trotts sina fina åsikter i sina politiska låtar). För det ska ju gå att sjunga om politik utan att det låter som ett inslag ur Debatt.
Nu är det sålt. Det gula radhuset där jag upplevt hela min barndom. Det fina radhuset med stora fönster och många våningar. Men fan det känns bra. Vi har ändå bott här i ungefär femton och ett halvt år. Det är en lång tid. Jag var alltså elva månader när vi flyttade in. Det var här jag lärde mig gå, julafton -96. Det var här utanför jag skrapade knäna. Det var här mitt politiska och musikaliska intresse tog fart. Det var här jag gjorde mitt första bus, knuffade en blomkruka över soffan. Många fler bus blev det. Tandkräm på toasitsen, ritade på väggar, gosedjur, bord osv. Ritmärkena finns för övrigt kvar i köket. Men som sagt det är dags nu. Mamma, syster och jag ska skapa ett eget liv utan möbler i furu. Trotts att jag älskar att sitta på balkongen i skymning så känner jag inte samma ängslan längre. Det blir snarare slutet på något fint och början på något ännu bättre. Nästa söndag ska familjen på några visningar. Vi ska vara utflyttade i mitten av auguisti så vi får se vart vi hamnar.

Liknande inlägg