Idag har jag fyllt på ipoden med musik, sommarprat och dokumentärer. Jag har packat och sovit. Nu har jag kollat på cold case, de har spelat Bob Dylan genom hela programet, glad tjej. Men iallafall så imorgon gäller det. Klockan 09:23 går tåget mot Malmö där jag bli hämtad av föräldrarna för att sedan åka till vår tomt utanför Trelleborg. Från lördag och tre nätter frammåt ska jag och mamma besöka Köpenhamn. Jag blir borta en vecka ungefär. Juste imorgon får jag också veta vilket gymnasium jag kommit in på. Ska försöka uppsöka en dator så fort jag kommer till malmö. Lovar även att medela vart jag kommit in. Så här sökte jag:

1. Estet skrivare - Fryshuset
2. Sam beteende - Värmdö
3. Sam beteende - Kunskapsgymnasiet Globen
4. Estet Estetik och media - Cybergymnasiet
5. Estet Estetik och media - NTI gymnasiet

Jag är nervös. Gick rätt bra intagningsprovet på Fryshuset men man vet aldrig. Vet inte ens om jag vill börja på Fryshuset. Man läser inga so-ämnen under hela ettan och jag älskar so. Men men som sagt jag kanske inte ens kommer in så.

Vet inte vad jag tycker om sossarna egentligen. Jag gillar vissa frågor och andra inte. Jag gillar Juholt men inte när han snackar försvarspolitik. Men efter Mikael Dambergs inlägg i DN debatt så är jag lite mer positiv. Han är utbildningspolitisk talesperson för sossarna. Texten inleds så här:

"De fristående skolorna har tillfört mycket positivt och är i dag en naturlig del av vårt skol­väsende. Återkommande skandalreportage om hur en del huvudmän kvitterar ut stora vins­ter, samtidigt som kvaliteten i undervisningen och stödet till eleverna brister, visar dock att regelverket behöver moderniseras. Större insyn i skolornas ekonomi, samarbetsavtal mellan skolor och kommuner, tydliga kvalitetskrav och möjlighet att utkräva ansvar, är några av de åtgärder som bör prövas. Nu måste regeringen tillsätta den utredning som både S och MP ställt sig bakom, skriver Socialdemokraternas utbildningspolitiske talesperson."

Jag är inte så mycket för privatisering men friskolorna har blivit större och bättre. Jag har ju själv gått i en friskola så ett annat sätt att lära sig tror jag bara är bra. Men tyvärr finns det lite för många som missköter skolorna och använder vinsten fel. Jag håller med Mikael Damberg och tycker att reglerna ska bli hårdare för både kommunala och friskolor. Skolan behöver förbättras men inte på ett Björklund vis. Jag tror på att skolorna ska bli bättre i sig istället för att höja kunskapskraven. För det är ju rätt logiskt att en bra skola gör eleverna mer motiverade att lära sig mer.

Liknande inlägg