Klockan är tidigt, jag sitter under en filt och det är kallt ute.
Gjorde ju en sammanfattning igår, men min känslomässiga sammanfattning kommer nu.

2009. Jag gick in i det nya året utan förväntningar, okej kanske att jag skulle 'skaffa ett liv'. Det har jag gjort på sätt och vis. Mitt liv heter 'LarsWinneräck och olycklig kärlek', till er som gillar att sätta in saker i fack det vill säga. Detta år har varit omtumlade. Allt från en planerad skilsmässa som aldrig blev av p.g.a att min mamma inte har råd att flytta, till vänner bråk, vänner kärlek, kärlek som aldrig heller blev av, kärlek till något annat än män och glädjen när man står på en konsert och ser någon man avgudar. Meningen blev en aning lång. Ska göra dyslexitest i Jan så döm inte.

Ett känslomässigt år skulle nog vara en bra sammanfattning. Men även ett helt underart år, på sätt och vis. När vi (jag, Sara, Julia, min mamma och Saras pappa) åkte till peace and love och bodde på en bondgård drygt 40min utanför Borlänge. Så kom jag och min mamma mycket närmare varanda. När vi åkte från festival området för sista gången så var min mamma så trött att hon knappt orkade köra, så det blev allsång med varenda låt som spelades på nattradion. Jag kommer framför allt ihåg när 'öppna landskap' spelades. Gud var vi skrek och skrattade. Det är lite skumt att jag står någon så nära som är 30år äldre än mig och som jag ibland hatar.

De 2-3 sista månaderna har jag blivit bra vän med Amanda, det är nice. Vi har samma flum humor och tycker att komediserier från 90-talet är det bästa som finns, om man bortser från 'How I met your mother'. Som är skit bra trotts att är inspelad på 2000-talet.

Någon konstig fjortis: ja, pundet i Tyskland har höjts.
Jag: men asså det har ju inte pund i Tyskland.
Amanda och jag i samma stämma: vilket jävla pundo.

Haahah vi kunde inte sluta skratta, vilket jag inte heller kan när jag tänker på det.
Men vi kan också vara seriösa och snacka om miljöförstöringar och det sjuka med att äta kött.
Juste det var även detta år som jag blev vegetarian, medlem i 'ung grön' och 'Djurens rätt'.

Kramen jag fick av Anna Ternheim och leendet jag fick när jag sa att jag avgudar henne, är ett minne för livet.
Hon skrev på en poster med en gris på och texten 'Djur är inte mat!'. Låter skumt men jag ville ha hennes sign på något jag kunde hänga på väggen liksom. Nu sitter den på min garderob och det är det första jag ser när jag vaknar.

Att Emil Jensen känner igen mig och Sara är ju helt underbart. När jag, Sara, Julia och Anna satt i regnet i Vitabergsparken och när vi tillsist fick en varm kram, bättre blir det inte.

Inlägget blev väldigt långt men här kommer några låtar som redan nu påminner mig om 2009.
oj det blev fler än jag trodde men håll till godo.
Alla gör listor och sammanfattningar nu så varför inte. Var med Julia idag. Det var inte förens jag skulle gå och vi sa 'vi ses nästa decennium' som fick mig att vakna, det är fan ett nytt decennium

Januari.

Vad hände? det var mycket musikgalor så kvällarna spenderades med Julia och Sara.

Februari.

Vad hände? Var mycket med Sara som jag sov hos ..hela tiden. Fina minnen.

Mars.

Vad hände? Jag hade inget liv och satt bara hemma och lyssnade på musik.

April.

Vad hände? Det blev vår och min amatör kamera var framme hela tiden, hade fortfarande inget liv.

Maj.
 
Vad hände? Emil Jensen hysteri och första Falun för mig, blev då vän med Amanda.

Juni.

Vad hände? Blev rödhårig och peace and love blev första festivalen utanför sthlm. Mitt Winnerbäck avgudande blev bara större.

Juli.


Vad hände? Familjen Strandros Berdén köpte systemkamera och åkte till gotland. Pappa och jag drog också till visfestivalen.

Augusti.


Vad hände? Under andra popaganda firade jag och Sara 1år som vänner. Såg Anna Ternheim för andra gången som vi även mötte senare och jag fick en kram, råkade även få ur mig att jag avgudar henne.

September.


Vad hände? Andra Falun, drog till Singö och tappade kameran i en vattenpöl vilket ledde till att den låg på lagning i 2mån. Fick winneräck-boxen och var jätte lycklig.

Oktober.

Vad hände? Blev kär, egoistisk och Melissa Horn galen, eller hennes andra skiva kom.

November.

Vad hände? LarsWinnerbäck inställt och jag grät. Emil Jensen i Lund.

December.

Vad hände? Winnerbäck kärlek. Anna Ternheim kåt. Egoistisk Jul.

Ingen jätte bra sammanfattning men den duger.
brinn Skogåsfjäril
brinn för livet
och för musiken och för tiden
den som rinner ner för gatan
och du aldrig får tillbaka
fast du skriker, jävla satan, den var min

Skogåsfjäril är en märklig låt om man som jag bor och är uppvuxen i den lilla Stockholmsförorten.
LarsWinnerbäcks stockholmslåtar i all ära men Skogås. Som sagt denna lilla förort. Jag vet var Staffan Hellstrand (som skrivit låten) bor och var 'flickorna i väst' finns. Låten är rätt hemsk, jag känner inte igen mig men det handlar om folk i min närhet. Skogås är vackert på sätt och vis. Sen måste jag tillägga att Anna Stadling körar på låten, vilket lyfter låten.
Hittar den inte på YouTube men den finns på spotify så leta upp den för gudskull.Jag lägger vanligtvis inte upp de bilder jag tar men den här iallafall tagen vid 'utsiktsplatsen' i Skogås den 2:a dec i år.

Liknande inlägg